Rotterdammers zijn geen mietjes. Niet dan, ja toch? Haagse bluf? Vergeet het maar. Utrechtse theerandjes? Dacht het niet. En van de manier waarop ze in 020 haring eten, moeten Rotterdammers echt niets weten. Het is niet vreemd dus dat de Kapsalon alleen maar in Rotterdam kon ontstaat. Of dat de uierboord (aka ‘broodje koeientiet’) nog alleen daar wordt gegeten. Maar we kennen ook nog het bloedbroodje, het Rotterdammertje (worstje), krotenmosterd, het bekende bakkie pleur en de Rotterdamse harde fluit. En nog veel meer lekkernijen uit Rotterdam en omgeving. Het Kookboek van Rotterdam is een nostalgisch geïllustreerd boek met recepten en verhalen uit het Rotterdamse. Eerder verschenen in deze reeks kookboeken over Amsterdam (ook in het Engels), Utrecht en Den Haag.
Auteur: Karen Groeneveld
Uitgeverij: Het zwarte schaap
ISBN: 9789492821157
Taal: Nederlands
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina's : 80
Verschijningsdatum: april 2021
Afmetingen: 187 x 120 x 12 mm.
Gewicht: 204 gr.
Duurzaamheid
Uitgeverij Het Zwarte Schaap draagt bij aan duurzaamheid door het publiceren van kookboeken die de culinaire geschiedenis en regionale gerechten belichten. Door traditionele recepten te bewaren en te delen, bevordert de uitgeverij het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, wat bijdraagt aan een duurzamere voedselproductie. Daarnaast biedt het 'Kookboek van de Lage Landen' recepten voor restjes groenten, wat voedselverspilling helpt verminderen.
Kookboek van Rotterdam
Rotterdammers zijn geen mietjes. Niet dan, ja toch? Haagse bluf? Vergeet het maar. Utrechtse theerandjes? Dacht het niet. En van de manier waarop ze in 020 haring eten, moeten Rotterdammers echt niets weten. Het is niet vreemd dus dat de Kapsalon alleen maar in Rotterdam kon ontstaat. Of dat de uierboord (aka ‘broodje koeientiet’) nog alleen daar wordt gegeten. Maar we kennen ook nog het bloedbroodje, het Rotterdammertje (worstje), krotenmosterd, het bekende bakkie pleur en de Rotterdamse harde fluit. En nog veel meer lekkernijen uit Rotterdam en omgeving. Het Kookboek van Rotterdam is een nostalgisch geïllustreerd boek met recepten en verhalen uit het Rotterdamse. Eerder verschenen in deze reeks kookboeken over Amsterdam (ook in het Engels), Utrecht en Den Haag.
Auteur: Karen Groeneveld
Uitgeverij: Het zwarte schaap
ISBN: 9789492821157
Taal: Nederlands
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina's : 80
Verschijningsdatum: april 2021
Afmetingen: 187 x 120 x 12 mm.
Gewicht: 204 gr.
Duurzaamheid
Uitgeverij Het Zwarte Schaap draagt bij aan duurzaamheid door het publiceren van kookboeken die de culinaire geschiedenis en regionale gerechten belichten. Door traditionele recepten te bewaren en te delen, bevordert de uitgeverij het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, wat bijdraagt aan een duurzamere voedselproductie. Daarnaast biedt het 'Kookboek van de Lage Landen' recepten voor restjes groenten, wat voedselverspilling helpt verminderen.
